Skip to content

Laat het sleepwerk over aan de golfkar

Zit de cargo box net iets te vol, gebruik je een aanhanger en worden de karren geregeld te leeg gereden? Installeer dan een trekhaak maak van de golfkar een werkpaard!

Elke (golf)kar kan worden uitgebreid met een trekhaak om zo een aanhanger of andere golfkar te verplaatsen, ook als de (golf)kar een laadbak of klapzitting heeft. Perfect voor het vervoeren van spullen. Trekhaken zijn zelf te monteren, maar onze monteurs kunnen de beste montage garanderen. De beugel wordt op het chassis gemonteerd, maar er zijn ook andere mogelijkheden dan de trekhaakkogel. Denk bijvoorbeeld aan een push bar. Hiermee kan er een ballpicker mechanisme geïnstalleerd worden.

Ontdek de trekhaken en montagekits voor alle merken hier.

Hoe sleep ik een andere (golf)kar?

Als er een kar gesleept moet worden, zorg er dan ten alle tijden voor dat de desbetreffende kar op ‘TOW’ staat. Hierdoor wordt schade aan de elektrische systemen vermeden. Als dit een situatie is die vaak voorkomt, zorgt er dan voor dat de juiste sleepmiddelen in bezit zijn.

Ontdek de sleepkits voor de diverse merken hier.

Hoeveel gewicht kan een (golf)kar slepen?

Gemiddeld hebben (golf)karren een trekgewicht tot gemiddeld 350 kilo, met een aanhanger. Als dit gewicht regelmatig wordt overschreden, kan dit negatieve gevolgen hebben op het gehele systeem in en om de kar. Check dus altijd de trekkracht van een kar en het gewicht van hetgeen wat verplaatst wordt.

Om een andere golfkar te slepen moet ervan te voeren goed gecontroleerd worden of de trekkende kar genoeg trekvermogen heeft. Van de standaard golfkarren met een trekgewicht van 350kg, tot werkpaarden zoals de Club Car Urban met een trekgewicht van 550kg.

Ontdek de Urban in de brochure hier.

Golfkarren zijn dynamische vervoersmiddelen en kunnen worden aangepast aan verschillende behoefte, zoals het toevoegen van een trekhaak. Door een trekhaak te installeren, verhoog je de focus op het verplaatsten van bijvoorbeeld planten of schone lakens. Onze ervaren servicemonteurs zorgen voor een professionele installatie, zat de gebruiker er zeker van is dat de trekhaken goed geïnstalleerd zijn.

Tijdelijk meer trekkracht of een ballpicker nodig? Bekijk dan de verhuurmogelijkheden van Carrus!

Voor meer informatie over het slepen van golfkarts, het installeren van trekhaken of alle onderdelen hieromheen, neem dan gerust contact met het Sales Team via WhatsApp of de telefoon via 0302334405.

Club Car Urban
× Whatsapp