Skip to content

Special: hoe beïnvloedt snelheid een cart

Het hoogseizoen is weer begonnen. Drukke parken en gezelligheid op de paden zijn geen vreemde waarnemingen tijdens deze periode. Maak het zo makkelijk mogelijk voor werknemers en bezoekers om de carts te gebruiken. Carrus helpt hierbij. In deze post pakken wij de snelheid aan; De snelheid van de cart is namelijk in te stellen tijdens een onderhoudsbeurt van Carrus. 

Redenen om een snelheidslimiet in te stellen

Als eerst heeft de snelheid van een cart invloed op de kans op ongelukken en dus de veiligheid binnen een omgeving. Hoe sneller de cart gaat, hoe korter de reactietijd de reactietijd van de bestuurder om te reageren en remmen. Als het terrein rijk is aan groen en veel bomen langs de weg, is dit een goede reden om de snelheid aan te passen.

Lees ook: Verzeker de carts en zorg voor zekerheid. 

Daarnaast is er aangetoond dat met de invoer van elektrische carts, de geluidsoverlast een stuk minder is ten opzichte van traditionele, benzine carts. Helaas blijven de banden nog steeds een luid onderdeel bij hogere snelheden. Dit is daarom dé factor om aan te pakken als het terrein is gefocust op stilte en rust.

Meer: Banden hebben invloed op het geluid van een cart.  

Een drukker park betekent dus ook meer verkeer op het terrein. Om opstoppingen te voorkomen en de algehele bezoekerservaring te verbeteren, is het van belang dat de verkeersstroom wordt beheerd. Ervaring leert dat een snelheidslimiet hier een positief effect op heeft. Daarnaast zorgt het voor een betere doorstroming en minder ophopingen binnen het park.

Natuurlijk kan het voorkomen dat er al snelheidslimieten actief zijn in de omgeving. Daarom is het belangrijk dat de bestaande of nieuwe cart voldoet aan de regelgeving van de omgeving.

Wat levert het aanpassen van de snelheidslimiet op?

Hogere snelheden met een elektrische cart betekenen meer energieverbruik van de batterij. Dit betekent ook vaker opladen. De levensduur van de batterij in een cart hangt af van het aantal laadcycli dat de batterij ondergaat (hoe vaak deze wordt opgeladen). Door de snelheid van een cart te verlagen, kunnen de laadcycli worden geminimaliseerd, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Opladers zijn beschikbaar in de showroom en webshop. 

Een verlaagde snelheid voor de carts geeft meer controle over de cart. Hierdoor wordt de veiligheid voor de voetganger aanzienlijk verbeterd en neemt het risico op botsingen binnen recreatiegebieden en bungalowparken af.

Geïnteresseerd in het aanpassen van de snelheden van een cart en wilt u weten hoe het geïmplementeerd wordt bij uw carts? 

Neem contact met ons op en plan een afspraak of kom gerust even langs in de showroom. Voor meer informatie bekijkt u de brochure hier.

 
tire code
× Whatsapp